Wednesday, March 14, 2012

[ baby stuff : 3rd maternity & children expo 2012 ]

kali ni masih di mid valley. dah cakap pada diri siap-siap beli barang yang nak di beli je. yang penting checklist setel. keperluan baru kehendak huhu.

kali ni memang teramat ramai giler umat kebetulan satu hall je dorang buat. agak sempit sikit. kaki ncik M siap kena gelek dengan roda stroller. kesian hehe. tak pernah aku pergi expo seramai ini orang, memang kami tak lama pun. zass apa yang aku target je, nak survey bagai pun tak sanggup. aku boleh pengsan. meh tengok barang aku beli, kali ni rajin sikit nak ambik gambar. baju-baju memang tak dibenarkan nanti kantoi. :P


singgah jugak booth pureen cuma mendapatkan beberapa barang yang tak ada expo klcc dan penambahan baby wipes, toiletries, maternity toothpaste.


pureen bedding set rm40.00. hari 2 beli tilam je lupa ambik sekali bantal hehe. lebih nipis dari tilam kekabu. warna tiada kaitan dengan jantina ye. satu jenis je jual. :P

bio oil skincare rm27.00. normal price rm32.00. botol kedua. kebetulan habis dan sebab lebih murah harus la dibelikan. orang cakap sebelum datangnya stretch marks dah kena rajin sapu. sampai sekarang belum ada lagi ni, kita tunggu 8 9 bulan ye. huahuahua.


mamy poko diapers rm28.00 setiap satu bagi saiz newborn & S. normal price rm34.00-rm39.00. aku survey 2nd expo lepas jual lagi murah rm25.00 tapi aku ambik jugak la. alang-alang murah sikit 2 kan. orang cakap bagus cuma mahal, takpe bagi baby cuba semua jenama dan berharap murah-murah nanti la yang serasi. nanti kena gigih minta free sample diapers. 

ada beberapa barang yang tak ada di expo kami beli di jusco je. dah alang-alang. lampin kain, cotton ball, beberapa toiletries dan baju.



world of cartoons sale. cuci mata dan mendapati ada yang lebih murah daripda jusco. so dua benda ni je kami rembat. tenderly double warmer bag rm18.00. normal price rm26.80. aku tak pasti aku akan perlukan beg ni atau tak tapi sebab murah dan berwarna merah aku ambik hihi. nappy liners rm10.00. normal price rm15.00.


bepanthen ointment nappy rash rm12.50. jenama ni recommend by kakak sepupu, kak chik aku pakai dulu dia kata sangat bagus. so kebetulan singgah guardian, terus ambik nanti takut lupa.

ok itu sahaja. setengah hari je di mid valley, sempat survey stroller dengan infant baby carrier tapi kami masih proses mencari. ncik M dah tak larat. :D



2 comments:

LYAfrina said...

seronoknya.. buat psiapan nak sambut baby yer..smoga dipermudahkan sgalanya..amin

[s.u.r.i.a] said...

hehe. seronok. terima kasih LYAfrina. insyaAllah. amin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...