Wednesday, March 31, 2010

[ mac yang memenatkan ]

mac 2010 memang memenatkan buat aku. penat badan. penat kepala. macam-macam pk. macam-macam nak kejar. bulan mac aku kejar persiapan tunang. bulan mac juga aku kejar untuk dapatkan kuarters. sesi pertemuan pertama dengan family ncik M pada entri the 1st step pada 4mac. then untuk entri the 2nd step @ 6mac dan entri the 3rd step @ 14mac aku balik kampung melaka berturut untuk dua minggu. sakit pinggang drive sensorang tau walaupun dekat je pun. ngee.
  • persiapan tunang
alhamdulillah. untuk deko hantaran. abang ipar, abang rafiq dah setuju nak tolong aku buatkan. aku cuma bagi tema & contoh gambar hantaran. 20mac, sabtu. abang rafiq, kak chik, marissa & aku seharian d nilai3. abang rafiq sebagai orang yang memilih. aku sebagai yang memegang bakul. kak chik sebagai pemberi idea. marissa sebagai budak yang xgeti duk diam. hehe. cantik. berkenan. terus beli. ok. genap rm300 aku abiskan untuk deko hantaran SAHAJA. fuhh! 2la nak sangat kayu putih 2. c2 je dah rm150. fuhh! fuhh! esoknya plak 21mac untuk entri shopink tunang aku dengan ncik M shopink barang hantaran je. c2 je xyah cite la abis bape. fuhhhhhh!
  • kuarters
ok. kuarters. terpaksa akhirnya aku memohon selepas budak rumah aku sorang lagi sungguh2 nak duduk kuarters selepas lin pindah akhir bulan. dia akan gunakan kabel tunang dia. aku?? kesian kan aku. kabel t*b sendiri pun xde. ni kan kabel BESAR nak dapatkan kuarters. cuba usaha sendiri. 2mac aku hantar permohonan online. 3mac aku hantar permohonan rayuan berserta surat sokongan ketua jabatan. 4mac aku dah mula call orang kuarters. lepas hampir ke bape kali aku xigat baru call aku berjawap. dan jawapan dia semua orang sedia tahu. aku kena tunggu q sebab permohonan aku baru lagi. sekarang pengisian untuk mereka yang memohon bulan10. ok2. aku nangis time 2 juga. kantoi depan akak ofis pulak 2. buruk sangat kot aku menangis sampai dia naik kesian dan dia offer minta tolong dari kawan dia yang keja kat J*M. bunga2 girang timbul. cewahhh. poyo je. sekurang2nya ade gak saluran lain untuk aku usahakan dapatkan kuarters. aku kemukakan surat rayuan ke2. kira KABEL jugak la ni kan. ngeeee. alhamdulillah. 25mac aku dapat panggil daripada ncik J*M ni cakap aku dah dapat kuarters. boleh ambik surat ari 26mac. hepi sesangat. usaha sungguh2 aku walaupun singkat kira bebaloi. 26mac, jumaat. seharian aku berkejar ke b*h. ambik surat, bayar deposit kat 3kaunter. sampai sesat-sesat kat salak tinggi masa bayar deposit t*b. sangat hepi sebab aku sempat kejar semua sampai aku boleh ambik kunci ari 2 jugak. ponat mak cik. seharian 2 aku tinggalkan meja ofis. maceh la bos sebab memahami. wiken 2 juga minta tolong kak chik & abang rafiq basuh rumah baru. aku dengan osmet basuh rumah lama sebelum pindah. buang semua harta yang sudah hancur lunyai. almaklum la ade barang yang sejak 3tahun lepas. isnin 29mac aku ambik cuti untuk pindah barang. ncik M jadi orang kuat. kuat la sangat. hahahaha. aku sangat2 terhutang budi pada mereka. maceh2 semua.

ok. cukup padat. penat kan? penat tau. :P

3 comments:

nORuL3zs said...

salam kuya.. boleh bantu saya tk.. saya pon still prob dengn permohonan kuartes.. :( ulang alik dari klang ke putrajaya amat memenatkan.. boleh bantu saya dengan tunjukkan cara..

nurr said...

salam..sis.

boleh x mintak tlg emailkan sy cth surat rayuan tu? sy punye Q sgt2 lambat lagi o 2229..xtaw nk buat cmne dah...dpt pindah ke putrajaya bln 4 haritu last minit. skang husband kne tukar ke jhr dh xde sape nk anta & amek kalo g kje..dh la kje kt cyberjaya...xreti drive..skang mintak tumpang umah kwn 1 bulan :(

email sy putri_nurul5428@yahoo.com / FB Tuan Putri Nurr
.

mamaekin said...

Salam sis boleh take dapat in contact kawan sis yang ada cable kuaters tu ...suami saya dah dekat 3tahun mohon gaji dah la kecik anak ramai rumah sewa on asik naik harga je ..
.harap sis dapat Bantu sila whatsapp 0173007480 tq moga sis murah rezeki

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...