Saturday, December 31, 2011

[ happy 1st anniversary to us ]

setahun yang indah. setahun yang penuh dugaan. setahun yang penuh pembelajaran, setahun yang semakin memahami. setahun yang sememangnya membahagiakan. terima kasih kesayangan kerana sudi menjadi suami, peneman, kawan baik dan pemberi kasihh sayang yang setia. sayang dia banyak-banyak. hehe.

semoga baby kesayangan yang tak berhenti mencuit cuit dalam perut mama ni selamat sihat dilahirkan dan boleh sambut 2nd anniversary sama-sama. :D




:')

syukur. terima kasih Ya Allah.


*entry diupdate sementara nak bersiap keluar dan menunggu ncik M habis vacum rumah. :P

Friday, December 30, 2011

[ hari ini 30 disember 2011 ]

cerita banyak tapi cerita tanpa gambar jadi tak best. transfer cable kamera aku lupa letak mana, sampai rumah takde masa atau boleh kata takde mood nak hadap laptop jadi cerita tertangguh sebab takde gambar.  


ni adalah satu gambar masa majlis nikah adik ipar aku minggu lepas. yang lain-lain aku cuba tepek lainkali. aku cuba hahaha. oh baju dengan tudung aku memang dah sedia ada tak jadi beli, last minute dorang tukar warna tema nikah semata-mata ncik M tanak beli lagi baju melayu. orang lain yang kena beli baju hihi. masa ni aku betul-betul dah 18minggu. perut aku tak berapa nampak sangat dalam gambar ni sedangkan membulat dah pun. :P

hari ini 30 disember 2011. tarikh yang aku takkan lupa sebab hari ni ulangtahun ke2 perkenalan aku dengan ncik M. tahun lepas, masa ni tengah sibuk-sibuk kat rumah siapkan doorgift kawin. hihi. iyee dan esok, 31 disember 2011. bakal jadi ulangtahun perkahwinan kami yang pertama. sekejap je kan masa berlalu. rasanya sampai sekarang tak pernah lekang lagi dari mulut ncik M cerita dia add aku kat friendster. hihi. *sweet memory*.

bulan november dan disember boleh kira antara bulan-bulan sibuk ncik M la. memang wiken je dia kerja. melihat aku sabar memahami, ncik M janji nak bagi sedikit rewards untuk isteri kesayangan dia ni. salah satunya, honeymoon sebelum bersalin err babymoon mungkin hihi. ncik M suruh aku pikirkan tempat. mula-mula dulu teringin sangat nak ke bali, beria ncik M tanya ofismate dia tapi bila tanya kak emy sayahappyslalu dia cakap sana susah makan. susah pulak baby kesayangan tak cukup makan kag. hahaha. pikir punya pikir aku rasa macam nak ke jakarta. boleh jalan-jalan, lawat tuan masittah dan boleh shopping untuk baby *mood berangan* hahaha. bila aku bagitahu idea pada ncik M, dia cakap bulan januari kita honeymoon dalam negeri je tapi dekat-dekat dan bulan februari baru kami ke jakarta. sebarang perancangan tak boleh lebih 2bulan, takut ncik M kerja kan. 

so, airasia's flight already booked early disember hari 2 and comfirm jakarta in february yeahh!! destinasi babymoon already booked too. kali ni kami cari pantai dekat-dekat je. dah lama tak ke pantai. hihi. babymoon cum first anniversary celebration will be next week. kami sengaja tanak pergi minggu ni sebab nak bagi lepas cuti sekolah dan tahun baru dengan harapan lebih tenang dan damai hihi. tak sabar. :D

untuk esok nak buat apa masih takde idea. kami ada satu hari je, ahad ncik M kerja. sob. hehehe. 



Wednesday, December 21, 2011

[ mak buyong mula merepek ]

nak tunggu aku flashback balik momen-monen indah semasa mengandung ni memang rasanya lembab kalah kura-kura. dah lembab memang bertambah-tambah malas la nak update. sedih sebenarnya, kenapa la mood rajin tu tak datang. :(

disebabkan esok dan lusa aku bercuti. bercuti sempena bakal terima biras hihi adik ncik M la kawin jadi belog akan memang akan sunyi la. aku update merepek-merepek la eh buat penyedap hati. heeee. esok cuti ni pun bukan balik rumah PIL pun, esok kena gigih mencari baju mak buyong untuk majlis nikah. kerlasss kalah pengantin nak cari baju untuk majlis nikah. hihi. warna tema sedondon untuk family sudah ditetapkan tapi disebabkan nama pun mak buyong kan, baju pun jadi terhad. *sambil betulkan kain baju kurung yang tetiba rasa sendat kat perut ni. haish! dah separuh zip pun sendat.* gigih lagi ok pakai baju kurung baru perasan masih kurus. huahuahuahua. baju majlis bersanding dan bertandang dah ada walaupun rasa kenapa la besar sangat baju 2. huahuahuahua lagi. 

dapat jumpa ke tak ni. nak cari baju, nak cari tudung, nak cari baju, nak cari tudung. huwaaaa semua dalam masa terhad. almaklum la kena menunggu kesayangan sorang 2 berkelapangan. dia sibuk mencari rezeki. sob. sob. aku rasa sejak mengandung aku lagi cerewet memilih baju, dah la cerewet nak memahal pulak 2. bila tengok tudung si pareeda buat sales terus kecur air liur nak membeli. masa sales la nak membeli kalau tak lagi pengsan nak membayar. semangat asyik pergi sana je. lepas checkup kat klinik sempat lagi nyingah butik si pareeda yang sekangkang kera. ncik M siap cakap, kenapa tudung ni mahal sangat tudung je pun? mm macamane nak cakap jawab 2??

ok. mahu bercuti 5hari dengan tenang dan hati girang. markah prestasi yang memberangsangkan sudah dapat, cuti 15hari sudah carry forward dan selebih simpan dalam bank cuti, opsyen sudah sign so gaji baru sudah tahu, bonus lagi separuh sudah dapat walaupun sudah tahu mana duit 2 mahu di campakkan *roadtax kereta mati januari*. girang betul la hati mak buyong ni, comfirm niat untuk makan bebanyak 3hari majlis ni akan senang terlaksana. fengsan. heee 

ceh update aku ni macam cuti sampai hujung tahun sedangkan minggu depan kerja balik. :D



Wednesday, December 14, 2011

[ the day, i know i'm pregnant ]

aku nak kongsi cerita bagaimana mula-mula aku dapat tahu aku mengandung tapi macam panjang sangat la pulak ceritanya. gigih ni aku ingat balik. haha. seronok nak kongsi. pengalaman masing-masing lain-lain kan.

aku mula tak datang bulan sejak bulan8, aku ingat lagi masa 2 beberapa hari lagi nak raya. sebelum balik raya 2 kan aku sempat balik berbuka puasa kampung melaka. aku ada cakap dengan mak, sejak akhir-akhir ni aku ada sakit-sakit perut dan pinggang. sebenarnya memang dah lama aku sakit-sakit ni tapi aku tak suka ke klinik. pernah sekali ncik M bawak aku ke klinik tapi tengok nama doktor lelaki je aku ajak ncik M balik. hahaha. aku cakap jugak dengan mak yang aku dah seminggu lewat datang bulan tapi pernah ada keluar darah kecoklatan sikit-sikit je jadi aku rasa memang tak la kan. mak cakap mungkin bunting pelanduk. ok aku tak tahu apa maksud bunting pelanduk 2 mak terangkan pun aku tak paham haha. mak suruh beli pregnacy test, aku beli dan hasilnya negatif.

memang sebulan aku tak datang bulan, aku ni jenis datang bulan tak menentu. pernah je awal tahun dulu tak datang sebulan jugak. jadi memang yakin tak mengandung sampai la masuk bulan9, aku masih lewat tapi aku tak pernah ambik peduli pun. aku ada mengadu demam, masa 2 dah seminggu aku lewat datang bulan untuk bulan9 la. terdetik lagi aku mengandung. aku dapat rasa demam aku yang ni lain sikit sebab rasa sesak nafas, sampai muntah walaupun sekali dan berlarutan hingga 3hari. lagipun aku jenis susah demam. tapi kebetulan aku ada baca satu entry dari seorang blogger, hazlyndakushairi terus mematikan apa yang aku rasa.  ncik M ajak spend weekend kat rumah PIL dan ahad masih rasa demam. isnin ncik M tak bagi pergi kerja, dia suruh ambik MC dan minta SIL temankan aku ke klinik.

tarikh 26 september 2011 pertama kali jumpa doktor sebab nak minta MC. rasa dah 2tahun aku tak ambik MC aku suka ambik EL je. tido, makan ubat, tido dan bangun balik nanti demam dah kebah. tapi ni sebab dah lama sangat demam ncik M suruh jugak pergi klinik area rumah PIL. masa jumpa doktor, aku cuma maklum apa yang berlaku pada aku la. demam 3hari, badan seram sejuk, sesak nafas dan berharap doktor akan bagi MC. doktor check suhu badan, anak tekak semua dan sebelum doktor nak bagi sebarang ubat, doktor ada tanya samada aku mengandung atau tidak. dan jawapan aku, belum datang bulan lagi sejak bulan8 dan pernah buat pregnancy test seminggu selepas lewat tapi negatif. 

doktor minta buat pregnancy test sekali lagi. huish berdebar pulak dibuatnya aku. hahaha. aku nak MC je tetiba kena pergi kencing pulak. hahaha. suspen dibuatnya dan doktor cakap ada 2line means aku positif pregnant. masa 2 aku tak tahu apa aku rasa macam tak percaya, macam tengah tengok doktor 2 tipu aku. dah la muka doktor perempuan ni relax je tak macam dalam drama. haha. so my SIL la orang pertama yang tahu aku pregnant dahla dia memang yakin aku pregnant. dia yang excited call kan ncik M suruh aku bagitahu terus. haha. happy sangat masa 2 Tuhan je tahu. :D

betul cakap mak aku, mungkin aku ikut sama macam dia. kakak-kakak aku. anak pertama memang lambat sikit lepas 2 berderet je hahaha. alhamdulillah. positif 2 penting. bukan pregnancy test je perlu positif tapi kena rasa sentiasa positif dengan apa juga yang berlaku sekeliling kita dan apa jua dugaan untuk kita. kadang-kadang 2 mungkin kita akan rasa tetiba down tapi syukur ada orang-orang kesayangan untuk positifkan kita balik. :)

macam-macam nak cerita tapi ibu mengandung ni serba serbi slow sikit. haha. nanti aku gigih lagi ye. 




Monday, December 5, 2011

[ i'm officially pregnant ]

bismillah. setelah sekian lama malas mengupdate. aku cuba sedaya upaya cari aura rajin. fuhh.

mungkin pembawakan baby kot 2 yang tang update belog ni aku malas sikit, tang baca belog orang rajin pulak. hahaha. iye kali ni memang comfirm memang ada pembawakan baby. :P alhamdulillah dengan izin Allah swt akhirnya rezeki untuk aku dengan ncik M datang jugak. nikmat rezeki yang tak pernah putus dan rezeki yang paling mengembirakan selepas 8 bulan kahwin. 


insyaAllah. little kesayangan 15 weeks, 3months++, 2nd trimester. aktif sangat setiap kali tiba waktu melawat setiap bulan sampaikan mama dia ni terlebih excited. hehe first baby la katakan. mahu kongsi lama dah tapi ingat pesan orang tua, bab mengandung ni tak boleh awal-awal hebahkan takut terlebih excited jadi kongsi dengan family je. akhirnya aku dapat jugak gelaran ibu mengandung. seronok! :D doakan perjalanan aku dipermudahkan dan baby sihat je sampai lahir nanti. sangat tak sabar tunggu little kesayangan ni besar. 

macam-macam nak kongsi, berlegar-legar je dalam otak aku ni tapi bila nak taip terus takde mood. haha. nanti aku akan cuba refresh balik *harap-harap ingatla, mahu kongsi setiap saat manis pengalaman berharga ni. aku kena rajin sebab nanti mesti aku rindu, simpan dalam belog nanti boleh baca balik. :)







Tuesday, November 15, 2011

[ love him.. every wife should read ]

ncik M pernah share link kata-kata ni di facebook untuk aku baca. terharu. T_T aku paste sini supaya nanti bila-bila boleh baca. hehe. 

aku memang cukup kenal dengan ncik M ni bukan jenis pandai berjiwang-jiwang atau suka main kata-kata tapi dia minta aku baca dan paham kata-kata ni sebab dia rasa yang sama cuma tak pandai nak luahkan.  T_T



EVERY WIFE SHOULD READ THIS: 


"Love him …when he "forgets" that special occasion. For him every moment with you is special so he does not need an occasion.

Love him…when he comes late from the Musjid. He wants to make sure he is early with you in Jannah (Paradise).
... 
Love him…when he admonishes you to don the hijaab. He wants to be sure you enshrouded by Allah's Mercy when you leave the home.

Love him...when he is jealous. Out of... all the women he could have, he chose you to be his wife! *ayat ni la ncik M suka untuk aku ingat. T_T

Love him...when he is working till late. At least he comes home and you still get to sleep and wake up in his loving and caring arms.

Love him…when he has annoying little habits that drives you nuts. You have them too (and maybe more)

Love him…when does not praise your cooking. He told you as newlyweds that yours was indeed always the best.

Love him…when he looks dishevelled. He was more busy caring for the family than grooming himself. By the way he is cute!

Love him…when he does not help in the home. He is out earning a halaal (pure) income for the family.

Love him...when he does not reply to your questions. He does not want to hurt your feelings or is absorbed in thinking about your welfare.

Love him…when he looks beautiful. He's yours to appreciate!

Love him…when he goes out in the Path of Allah. He is preparing a blissful eternal home for you in Jannah.

Love him...when he does not comment when you get angry. He is a good listener.

Love him…when he buys you gifts you don't like. Smile and tell him it's what you've always wanted. He took the time and money out just for you!

Love him…when he has developed a bad habit. You have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help him change.

Love him…when he is irritable and moody. Buy chocolates, massage his head and feet and just chat to him. He will become your slave!

Love him…when whatever you do is not pleasing. It's like a storm; it happens and will soon pass by.

Love him…when he drives so fast. He only wants you to be there in time.

Love him…when he extends his period of rest. He is re-charging himself to serve you the best.

Love him…when he forgets to say "I love you". He actually shows his love in many other ways.

Love him…when he forgets to buy the bread or milk. He was rushing home to be with you.

Love him…when he does not give you a chance to talk. He just knows what is in your heart and what it is you want to say.

Love him…when he "demands" respect. After all he is the head of the house.
Love him…when he shouts the kids. He only wants to ensure they are corrected and have a good moral upbringing.

Love him…he is yours. You don't need any other special reason!!!!
All this forms part of a man's character. Your Husband is part of your life and should be treated as the King!.

Almighty Allah Ta'ala says:
" And among His Signs is this, that He created for you mates from among yourselves, that you may dwell in tranquillity with them, and He has put love and mercy between your (hearts)…" (Qur'an 30:21) 

The Messenger of Allah (peace be upon him) is reported to have said:
· 'Any woman who dies, and her husband is pleased with her, will enter Paradise.'"(Hadith-Ibn Majah) 

· "If a woman prays her five daily prayers, fasts her month (of Ramadan), obeys her husband and guards her chastity, then it will be said to her: 'Enter Paradise by whichever of its gates you wish."(Hadith-Ahmad and al-Tabarani)

· "Pay attention to how you treat him(husband), for he is your Paradise and your Hell."(Hadith-13 Ahmad and al-Nisa'i) 

· "No human being is permitted to prostrate to another, but if this were permitted I would have ordered wives to prostrate to their husbands, because of the greatness of the rights they have over them."(Hadith: Ahmad and al-Bazzar)

Don't wait for that special occasion, take time NOW to make him feel Special in Every Way! Just give him a HUGE HUG and if he asks why then say: " It's just because you are so SPECIAL." 









Thursday, October 20, 2011

[ istimewanya gambar ini ]


apa istimewanya gambar ni? ye semua sedang berusaha buat mimik muka seceria dan seriang mungkin hahaha. tahukah korang dalam gambar ni aku satu-satunya mak dara di ulang sekali lagi MAK DARA yang lain masih anak dara. adoyai hahahaha. dorang la ni tiba-tiba tarik.

harap-harap gambar ni masih berseri orang tengok. :P


Tuesday, October 18, 2011

[ mini air terjun ]


Taknak belog kesunyian nah aku tempek gambar mini air terjun luar bilik aku. Tenang je rasa hari-hari kat ofis dengar bunyi air. Eceh tenang la sangat kan. :D


Sent by DiGi from my BlackBerry®9780 Smartphone

Friday, October 14, 2011

[ entry rojak-rojak ]

harini entry rojak-rojak. sebab sekarang dah rasa tak berapa nak rajin nak update belog. sebut pasal rojak sedap pulak kalau dapat makan rojak buah ni. hehe. pantang sebut pasal makanan sekarang. haha. takpe-takpe aku dah siap-siap order pada officer mahu kuah rojak mak bee kuala perlis, dia pergi minggu depan. main petik je kuah rojak mak bee, dorang cakap paling sedap. ikut suka la. hahaha.

sekarang ni kan aku dah rasa tak berapa suka dengan facebook. macam-macam tukar. dah kurang privacy. aku jadi tak suka. aku jenis setting private kalau ada orang tag gambar aku di facebook tapi bila kita komen orang still masih boleh tengok dah takde maknanya private 2. aku jadi tak suka betul. pantang komen sikit semua orang boleh baca. adoyai. sampai satu tahap rasa nak deactivate facebook pun ada. huhu. pikir banyak kali jugak nak deactivate, 2pun kira nasib baik frenlist memang yang aku kenal je. 

harini hari jumaat. happy sebab esok lusa wiken mahu bertiduran sepuasnya. tapi macam-macam event dah menanti ni. takpela pikir positif boleh jumpa sedara mara, dapat makan sedap-sedap bebanyak. aku memang pikir makan je ni. haha. 2pun kira nasib baik tak padat sangat sebab malam ni ncik M ada dinner award ape tah tapi tak boleh bawak pasangan. so selamat boleh berehatan di rumah. ceh. sedangkan sedih sebab kena dinner sesorang. huahuahuaaa.

ok dah penat. tadi penat rebut tiket pun tak hilang lagi. puan ross nak tiket motogp kan. sekarang cepat sangat penat. hehe. happy weekend everyone. :D





Wednesday, October 12, 2011

[ ada apa big bad wolf books sale? ]

semua orang sudah pergi big bad wolf books sale. sebab dekat harus tidak dilepaskan peluang. murah pulak 2, tak main puluh-puluh ringgit. tak ke giler pergi sana. hehe. ada siap cakap beli 30 kilo buku bukan 30 buah. dasat betul. hehe. majoriti tak pergi kali ke dua memang tak sah. tapi ncik M pergi dengan adik-adik dia je la. mak mertua aku join kali pertama pergi. aku tak pergi sebab tak larat. mengada! eh memang tak larat. hehe. 



ncik M seronok dapat buku, aku seronok petang balik kerja mak mertua dah bagi makanan. i lap u la mama. :D

cepat-cepat sampai ahad ni. 


Tuesday, October 11, 2011

[ 9.10.11 ]


'birthday girl' basi pun potong kek lagi. hikhikhik. :P



Friday, October 7, 2011

[ bajet 2012 - my opinion ]

UCAPAN BAJET BAGI TAHUN 2012. sila klik untuk baca teks lengkap. :D

seperti dalam berita tadi, habuan untuk pejawat awam paling besar. rasanya paling besar setakat aku kerja gomen ni. alhamdulillah rezeki Allah 2, kami pinjam je. hehe.

aku perasan dekat fb tadi pun ramai orang komen macam-macam pasal bajet tahun depan ni, aku hanya sebagai pemerhati bebas je. orang gomen dapat bonus la, naik gaji la tapi tetap kerja main-main, tak produktif la. kononnya 2jela harapan orang gomen ni. hish-hish tak baiknya. siapa-siapa jadi pekerja pun nak dapat bonus dan naik gaji kan. mentang-mentang orang gomen punya bonus umum dalam tv lepas 2 nak bantai orang gomen pulak. cuba pekerja selain gomen punya bonus pun umum dalam tv, menangis agaknya kita orang ni tengok bonus bulan-bulan. walaupun mungkin bukan semua. 

lepas 2 cakap, kami ni orang gomen suka makan gaji buta sedangkan orang-orang selain pekerja gomen ni yang bayar gaji kami. bahasa lain, duit rakyat. hish-hishhh lagi la tak baik. rasa-rasanya kami sebagai gomen jugak membantu membayar gaji orang selain pekerja gomen ni. macam contoh, kami guna hotel ke, flight ke, bayar bil air, bil elektrik, bagi tender pada kontraktor buat sekolah, bagi tender buat sistem web ke dengan bayaran jumlah yang agak besar. jadi duit-duit 2 pusing-pusing antara gomen dengan bukan gomen jugak. baru boleh nak jana ekonomi negara. mungkin perkataan 'makan gaji buta' wujud sebab presepsi masyarakat sedia ada tapi percaya la bukan kesemuanya. nama pun orang gomen kan, seharusnya integriti lagi tinggi.

mungkin untuk bajet ni kita tak patut terlalu fokus pada bonus atau naik gaji yang orang gomen dapat. gaji kami orang gomen ni memang dibayar dari duit rakyat tapi sedikit peratus je. lebih baik kita fokus peruntukan bajet untuk pendidikan ke, infrastruktur ke, kesihatan ke, baru kita nampak kerajaan ni prihatin atau tidak dalam menguruskan duit rakyat 2 secara betul.

ncik M suami sendiri pun kerja bukan gomen jugak. jadi boleh tahu perasaan ketidakpuashati yang lahir dari hati pekerja bukan gomen. bulan-bulan kena cukai, kena potong gaji mestilah berharap duit 2 digunakan sebetulnya. bukan beli cincin juta-juta. opsss! satu je ayat aku boleh buat pujuk, 'duit cukai gaji abang bayar gaji su. terima kasih'. hehehe. 

ncik M kerja malam boleh la aku nak merepek-merepek malam-malam ni. hahaha. 

ok. bai. nak tido. :D



Thursday, October 6, 2011

[ our white living hall ]

sekarang mahu share sepenuh ruang tamu rumah. mana tahu nanti pindah rumah boleh tengok-tengok balik rumah lama. eceh bajet ada rumah baru je. kuarters teres mungkin? berharap! rumah sekarang pun baru setahun. hahaha. dah ada kamera canggih sikit baru boleh tangkap gambar rumah dengan tenang. ngee.


set sofa ikea warna putih akhirnya baru dapat tunjuk gambar hehe. memang banyak barang cap ikea tapi yang murah-murah je mampu. siapa yang ada anak kecik memang menangis la kalau nak pilih putih. aku memang sedia tahu, minggu lepas kak long aku datang bermalam sehari je memang habis sofa aku di kejakan anak buah tapi sebab kami memang nak tema putih jadi kami pilih putih dulu. kalau kotor sikit buka dan basuh. nanti dah ada anak kami tukar sarung merah pulak. tetiba merah kan. haha.

sebelah lappy 2 port aku selalu suft tenet kat rumah. ncik M kat bilik ofis dia. dia jenis tak suka tengok tv ni. jadi aku kalau nak tengok tv tengok sorang-sorang. oh sila abaikan tv aku yang gemuk 2, dah 4 tahun setia ikut aku pindah 3 buah rumah ok tapi masih bagus lagi tak pernah buat masalah. jenama samsung. jadi sebab takde masalah memang takde tv nipis-nipis ni, ncik M pun tak galak tengok tv jadi terima seadanya tv yang ada. hehe.


haaaa nak tunjuk sikit langsir rumah. kebetulan ada dalam kamera. masa baru testing kamera baru. ngee. aku suka corak jalur-jalur ni, kami beli dan tempah dekat nagoya. kami pilih kelabu gelap sebab ruang tamu aku ni mengadap matahari terbenam jadi dari tengahari sampai petang memang cahaya matahari masuk dan rumah jadi panas. seharusnya la kena beli langsir gelap sepenuhnya.

 

meja makan pun taknak kalah. mahu jugak warna putih 2. ngee. meja makan kami beli dekat sri kembangan. kalian nampak tak lantai ruang tamu kami berwrna hijau? mungkin dalam gambar tak nampak sangat. dia punya hijau sampai sekarang tak boleh terima. haha. sebab 2 ruang tamu banyak karpet dan kalau boleh sebesar-besar alam berharap dapat menutup lantai yang kehijauan. haha. 


taraaaaa. kecik molek je ruang tamu+ruang makan. kira ok la untuk kami berdua. hasil perekanya ncik M. aku nyapuk sikit je. rumah kami memang takde gantung apa-apa frame. ikutkan macam-macam benda ada tapi tak tergantung je. yang ada satu je jam tapi membelakang gambar la pulak. hehe. 

syukur sangat dapat rumah ni sebab rumah baru dan dekat dengan ofis cuma senang sesat nak cari rumah. hehe. lagi satu rumah ni betul-betul privacy, tingkap belakang sofa panjang 2 je mengadap tingkap jiran. ampaian dan balkoni mengadap jalan besar, orang tak nampak nya dari tingkat 11. bilik master yang nampak pintu 2 pun mengadap jalan jadi malam-malam buka la sebesar mana pun dapat aircond free. hehe. tapiiiiii siap sedia dengan habuk sebab dekat dengan jalan kan. pilih perabot putih adalah langkah yang bijak. hahaha. walaupun tak dapat menghilangkan sekurangnya tak ketara nampak. :P 

lepas ni kalau bekesempatan aku upload gambar dapur pulak. firstime tengok dapur dia memang buat aku jatuh cinta. sebab apa? nanti aku bagitahu. lagipun nak buat pelepas rindu puan masittah pada dapur sebab kami bekas jiran dulu. 2la siapa suruh pindah jakarta, kalau tak boleh tukar-tukar lauk. :P



Wednesday, October 5, 2011

[ mahu pergi london jugak ]


buah tangan dari bapak mertua ku. nanti kami pakai kembang hidung macam sendiri yang pergi london. muahahahaha. asyik dapat buah tangan baju je dari orang, diri sendiri pulak bila dapat bagi ni. 

selalu cakap pada ncik M nak pergi jepun. sesaje je. dia cakap boleh. tapiiiiiiiii



'kena kumpul duit nuffnang su'.

boleh??

grrr.



Monday, October 3, 2011

[ oktober sudah rupanya ]

sibuk. jadi update sikit-sikit pun jadi la. 

hari ni dah 3 oktober, sekejapan je dah masuk bulan oktober kan. lagi 2 bulan habis untuk tahun 2011 dan masuk je bulan oktober jugak maknanya 9bulan jugak kami kawin. lagi la terasa sekejapan je. syukur alhamdulillah dengan rezeki Allah tak pernah surut sepanjang 9bulan kami kawin. syukur sangat-sangat dengan apa DIA dah bagi. moga lepas-lepas ni tambah tambah rezeki dan bahagia lagi. amin. :D

start oktober ni jugak masa office hour setiap hari kena tulis jam sekian sekian buat apa, hujung bulan kena submit dekat HR jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


sekarang mahu sambung buat kerja. hehe. :P


Thursday, September 29, 2011

[ our simple living room ]

sementara menunggu first audit 5S aku update kejap belog. baru dapat bernafas ok. minta-minta takde masalah dan takde apa perlu ubah balik. penat !


dah ! yang tak best tak moh cite. hahaha.

sekarang hanya nak tengok yang best-best je. pemandangan yang boleh mengembirakan hati.



home sweet home. tak sabar nak balik rumah. :)





Wednesday, September 28, 2011

[ 5S yang cukup menghantui hidup ]


Cukup berhantu.

Batuk dan selsema pun tak hilang lagi. :(



Sent by DiGi from my BlackBerry®9780 Smartphone

Saturday, September 24, 2011

[ sakit penghapus dosa ]

Hari ni melepek je kat rumah. Ni menunggu ncik M balik open house. Aku rasa tak berapa sihat sambungan selsema hari 2, rasa macam dah lama tak selsema ni. Kalau sihat mesti boleh makan banyak-banyak. *Sempat lagi 2*. 2la masa sihat makan tak beringat.

Rasa hati nak sambung cuti lagi isnin. Tapi 5S banyak benda kena buat lagi, hari 2 buat salah kena bukak balik buat baru. :(

Huwaaaaaaaaa boleh tambah sakit teruk macam ni !!


Sent by DiGi from my BlackBerry®9780 Smartphone

Friday, September 23, 2011

[ bonus atau naik gaji penjawat awam untuk bajet 2012? ]





selalunya takkan mengecewakan. semoga ada rezeki Allah walaupun sedikit. :)

kita tunggu pembentangan bajet 7 oktober ni !





Thursday, September 22, 2011

[ suka bubur manis tak? ]

sebelum kawin dulu pernah berniat nak belajar buat blueberry cheese tart sebab aku suka sangat, lebih-lebih lagi makan masa panas-panas. kalau pandai dan sedap boleh bagi orang makan. ofismate cakap senang je nak buat. dapat hadiah kawin oven lagi aku bersemangat tapi....



sampai sekarang tinggal niat je la. suatu masa nanti aku cuba! berharap. hahaha.



jadi buah tangan pergi beraya rumah sedara mampu buat bubur je. 2 pun nasib baik aku minat makan bubur kalau tak, tak rajinnya aku nak buat. suka sangat lebih-lebih lagi masuk dalam peti ais dan esok makan sejuk-sejuk. dappnyeee. gulp! 

dah tak sabar nak balik. 5S buat aku selsema. booooooooooooooo.





[ khairul fahmi penyelamat malaysia vs jepun ]


khairul fahmi atau apek jadi penyelamat semalam. 2 yang aku baca dalam utusan harini. aku tak tengok semalam sebab perlawanan sebelum ni, malaysia vs singapura sebab si apek ni terlalu tangkas menangkap bola dan berjaya menyelamatkan percubaan menjaringkan gol. terdetik rasa teror giler dia tangkap bola, macam dia sorang je yang main. hahaha. disebabkan keterujaan melihat ketangkasan dia bukan dia ye di ulang sekali lagi bukan diri dia tapi ketangkasan dia. aku telah tidak sengaja tercakap 'i love u la khairul fahmi !' terus ncik M terasa dengan kata-kata aku dan merajuk. alamakkk! -.-"

sorry adik khairul fahmi tak tengok perlawanan semalam sebab hati buah hati kesayangan sorang 2 lagi perlu di jaga. ngeee. :D

ok. itu saja selingan pagi ni. nak sambung buat 5S. boooooooo.



Wednesday, September 21, 2011

[ our very first makan-makan ]

baru je sebut-sebut eh bukan taip nak buat sikit makan-makan. tapi memang betul sikit. hehe. tak dirancang pun. hari khamis malam jumaat minggu lepas ncik M ajak FIL datang rumah makan-makan. sebenarnya aku tak paham ncik M cakap ape, aku ok je rupanya ajak datang rumah. haha. ikutkan FIL dah beberapa kali  datang rumah tapi datang beraya kena masak elok-elok sikit. tapi sekali yang datang bukan sekadar FIL. ramai. -.-"

hari jumaat 2 pepagi lepas breakfast roti canai dekat presint diplomatik terus beli barang sikit di mydin dan barang basah selebihnya kat pasar presint 8. menu utama aku untuk hari 2 ialah lontong. minta-minta sedap la. nak bagi orang makan ni. hahaha. aku duduk dapur je, ncik M tak bagi aku keluar dapur sebab dia yang akan mengemas. hehe.

haish segan nak upload gambar masakan sendiri. bukan pandai sangat pun. gasak la eh. hahaha. ni betul-betul lauk yang aku sediakan. selebihnya mak mertua aku yang bawak sebab aku tak tahu ramai datang. heee.

buah oren pelik dengan warna merah dia. hehe.

ayam sambal. ayam masak merah aku tak sempat dan tak pandai. haha.

serunding. jenuh buat sebelum puasa lagi. TIPU! ni dah lama mak mertua aku bagi. terus terpikir buat menu tambahan.

kuah masak lodeh atau kuah lontong. bahan yang paling lama nak sediakan tapi senang hati bila semua puji sedap. heeee. masa ni atas dapur lagi. :P

nasi impit.

meja makan. banyak menu tambahan. mee goreng, kek, roti


lepas selesai...










hadap sorang-sorang ngemas. fuhhhh. *bengkok pinggang*

penat tapi seronok sangat orang datang rumah. selalu kami berdua je, ni bila ada ramai datang borak-borak sampai nak dekat tengah malam. makan non stop. seronok! hehe. kira ok la untuk kami buat permulaan pertama, jamu family dan sedara mara dulu. cuma yang ini elok sikit daripada makan bihun bujang je sebab masa 2 betul-betul last minute. dapur pun takde ape. haha.

ni jela aku mampu masak sorang-sorang, lain la ada pembantu mungkin banyak sikit menu. eceh yeke? haha. kami kena buat post mortem dulu mana yang patut tambah, kot-kot ada yang terkurang. pinggan mangkuk pun tak cukup banyak. pisau tajam pun satu je tau. hahaha. rumah aku ni pun bukan luas mana takut nak ajak ramai-ramai. hehehe.

lainkali boleh buat lagi, chaiyok! :D






[ air asia free seats 2012 ]

travel period : 3 may 2012 - 27 october 2012


malam tadi tido awal tak sempat terjah. ada yang menarik ke? ayuh kita!


Tuesday, September 20, 2011

[ harap perasaan hari ini lebih baik dari semalam ]

lupakan kisah duka nestapa semalam. aku memang macam 2, bila emo sikit mula la nak taip pepanjang. 2 sebab aku suka belog, aku boleh taip pepanjang. haha. kalau aku baca-baca balik asyik taip benda yang sama je kan macam sebelum-sebelum ni. hahaha. kadang-kadang macam kelakar pun ada. terima kasih la pada yang sudi baca. aku suka kongsi kat belog je. :)

bila pikir-pikir bagitahu dalam belog pun bukan orang-orang tertentu ni baca pun. bila-bila nanti dorang buat lagi. hari-hari memang ada je orang yang buat aku terasa. tekanan dari sekeliling boleh buat aku yang sihat walafiat ni darah tinggi. aku elok je hidup berdua dengan ncik M, pepandai nak ajar aku macam-macam. ni hidup kami kenapa nak kena samakan dengan orang lain?. keluarga sendiri pun tak paksa itu ini. agaknya nanti bila dah ada sorang anak sibuk pulak tanya bila nak tambah, dah dapat anak jantina yang sama pun bercakap jugak. aku perati je. bagi aku la kawan-kawan rapat aku takde masalah sebab mereka rapat dengan aku, mereka paham aku. tapi orang-orang yang ntah mana datang macam ni takde hak nak adili hidup kami.

kalau ada anak tentu seronok. tentu aku takkan emo-emo. orang tak cakap bukan-bukan. aku bukan jenis cepat emo pun tapi bila bab-bab macam ni siapa boleh tahan. lebih baik aku layan anak daripada layan orang tua dah besar panjang tak matang. tak tahu nak hormat hati dan perasaan orang lain. sama je macam orang yang suka potong Q kereta orang lain kat traffic light suka hati. semua sama je spesis. kalau semua benda kita nak dengan petik jari je bahagia la hidup. agaknya orang-orang macam ni hidup dia berjalan elok je kot atau mungkin dia memang takde kerja jadi rajin nak ambik tahu pasal orang lain.

haish ikut niat hati tadi tak nak taip pepanjang, tak nak taip emo-emo. sekali lagi tak boleh nak kawal. haha. dahla kat ofis pening kepala dengan 5S lagi buat aku tekanan. 

cukup! lepas ni nak update cerita yang best-best je.  :D



Monday, September 19, 2011

[ monday blues hurt me ]

monday blues.

penat cari mood kerja lepas raya ni hilang balik. lebih-lebih lagi pepagi dah ada orang buat aku sedih. seorang perempuan yang baru dapat baby pertama pada umur hampir 40 tahun. disini bukan nak persoalan dia lewat dapat baby atau betapa bertuahnya dia dapat jadi ibu cuma aku pelik. pelik, takkan la dia tak paham perasaan perempuan macam aku. perasaan asyik ditanya soalan yang sama, soalan pasal anak. perasaan asyik kena perli yang selamba dia buat pada aku. sungguh tak paham ada orang macam ni. 

aku bersyukur sangat dengan apa aku ada. 

ada hikmah Allah SWT bagi kami duduk berdua lama-lama. bagi aku ruang serasi dengan kerja ncik M yang tak sama waktu kerja dengan aku. bagi masa betul-betul berkualiti berdua. selesa kemana-mana berdua. bak kata mak mertua aku, 'mama ambil masa 30 tahun untuk kembali ke mana-mana berdua dengan ayah'. hikmah ada anak lain. jadi kami akan hargai setiap saat masa kami masih berdua sebelum kami bertiga, berempat dan seterusnya.. insyaAllah. itu je positif untuk aku. takkan nak menangis teriak kot. 

2 semua rezeki Allah SWT. rezeki disini bukan semata-mata rezeki anak. kalau DIA nak bagi, DIA akan bagi. dan bila-bila masa DIA rasa nak ambik balik rezeki 2 DIA akan ambik je sekelip mata. sesungguhnya ujian dan nikmat dari Allah itu, tiada siapa boleh menduga. hanya Allah yang menjadikan, memberi rezeki, ujian dan kepada DIA juga kita akan kembali. kita manusia ciptaan DIA takkan tahu aturan DIA. 

kadang-kadang rasa benda macam ni tak patut tulis dalam belog. takut sakiti orang lain je sebab niat aku cuma nak bagi tahu perasaan aku. takpelah. yang penting berbalik pada niat kita kan. lagipun itu guna belog bagi aku, bukan aku bagi semua orang baca belog ni pun. 

satu je berita mengembirakan aku setakat jam ni selain ncik M dengan baik hati bawak service kereta aku. alhamdulillah, pagi tadi aku dapat anak buah ke9. kak long pernah cakap, baby bunting pelamin aku. maksudnya... harap korang paham. akhirnya selepas dia mencuba untuk beberapa bulan nak dapatkan anak ke5. rezeki Allah bukan untuk aku tapi untuk kak long aku. :)



Thursday, September 15, 2011

[ hadiah dari kesayangan untuk umur ke 26 tahun ]



tajuk kena tulis terang-terang senang cari. haha.

ini la dia kamera digital pengganti yang lama. hadiah dari kesayangan. kami sama-sama beli di lowyat hari aku EL hari 2. tak rugi aku EL kan? hahaha. 

Canon IXUS 220. kenapa kali ni pilih canon? based on cadangan adik ncik M dan kebetulan ada canon gila-gila sales sampai end of september. sekurang-kurangnya dapat murah sikit dari sony, beli kamera sony mahal-mahal dan bayar lebih sebab jenama je. terasa i. hehe. lagipun kualiti canon pun bagus. ncik M pun siap dah buat research kat internet. baca review pembeli dan profesional. kalau aku ni ikut suka je asal cantik dan sepadan isi kocek. hehe.  

aku pilih model ni sebab ada warna merah dan antara model baru jugak la. mula-mula takut gak ncik M tak bagi sebab macam mahal je. heeee. dia cakap asal aku suka dan aku pakai jadi dia ok je. mesti la pakai nak update belog dan nak tangkap gambar baby. erkk. hahaha. 

kamera ni lebih kecik dari yang lama, lebih kecik dari blackberry aku. mula-mula nak tangkap gambar 2 dah berapa kali nak terlepas. hehe. senang kecik-kecik, ncik M cakap macam la kalau dia belikan kamera dslr aku akan angkut dalam handbag. alololo kesayangan memang sungguh memahami. :P

aku suka sangat. lebih-lebih suka sebab dari ncik M. asyik minta macam-macam je. jenuh dia melayan aku. siap pergi turun tingkat bawah cari atm nak pergi ambik duit cash. bayar guna cc kena charge. bila aku dapat atas tangan je terus cakap terima kasih kat dia dan dia cuma senyum je. 

alahai terus jatuh cinta lagi kat ncik M. :D




[ hatimu milikku - nera AF9 ]



suka sangat lagu ni. takde maksud apa-apa cuma lagu dia sedap. haha. video klip dia pun best. kalau tengah memandu dengar lagu ni mesti nyanyi kuat-kuat dan cuba nyanyi lelaju gak. lepas 2 tah hape-hape lirik keluar.  haha.

aku tengah bosan ni. heeee. :D




Wednesday, September 14, 2011

[ benda yang aku asyik dok teringat ]

akhirnya. apakah benda yang aku asyik dok teringat 2? hint untuk ncik M belikan sebagai hadiah. hehe.

sebenarnya bukan teringat yang baru tapi teringat yang lama. teringat pada kamera pink kesayangan aku yang rosak sebab terendam dalam air. macamane la boleh terendam? adik bongsu aku yang rendam. huhu. dia autisme jadi memang tak tahu apa, silap aku la letak sepah-sepah.

dia ambik dari handbag sebenarnya. T_T

kami dah pergi sony centre tapi mereka cakap rm400-rm800 kos untuk baiki. jadi lebih baik beli baru kan. ikutkan sayang sangat sebab kamera ni tersangat la cantik lagi. pakai 2 tahun je. takde kesan calar pun tau. gambar-gambar dalam belog pun guna kamera ni dan beli hasil simpanan duit gaji tapi simpan je la buat kenangan. beria tampal dalam vision board nak kamera sony. dulu tak kira gambar cantik ke tak tapi yang penting cap sony. tahape-hape je aku ni. hehe. 


T77. kamera pink yang sangat sedondon dengan lappy pink aku. sampai orang ingat aku suka pink. hehe. sebenarnya model ni takde merah, yang merah mahal sikit. ni je aku mampu buat masa 2. ngeee.

ncik M punyala belikan aku blackberry, kononnya 2in1. sebab handphone lama rosak dan ada kamera jugak. dia pesan takyah beli kamera digital baru dah.

baekk.

tapi 4bulan je, kebetulan 30haribulan jugak 2. hehe.

tuptup untuk hadiah hari jadi ke 26, aku beri hint asyik teringat kamera lama tapi sebenarnya sebab nak kan kamera baru. aku lebih seronok guna kamera digital ni daripada kamera handphone. alasannn! ncik M geleng kepala dulu tapi dia belikan juga sebagai hadiah. siap tolong survey kan untuk aku. yeahhhh sayang dia! :P

dah dapat ke kameranya? jawapannya dah tapi update lain la. :D





[ studio wanita hari ini ]


macam studio wanita hari ini tak? aku la pengacaranya. hihi. sebenarnye ni dekat lobi ofis je pun. hehe. meriah kan? sakan kami posing sebelum pergi majlis aidilfitri terbuka ofis. aku makan punya banyak sampai kakak ofis cakap perut aku besar banyak ruang. haha. aku sorang je boleh makan lemang dengan rendang daging, kepok lekor, nasi beriani kambing, nasi bukhari kambing panggang, laksa johor dan sirap bandung air kelapa yang sangat sedap. semua habis ok. jam 3 lapar balik. memang tak rugi bawak pergi makan kan? hahaha.

geram tengok kerusi merah 2. rasa nak bawak balik! :D




Monday, September 12, 2011

[ aku bakal full time housewife ]

pepagi tadi. memang macam biasa liat bangun pagi. lebih-lebih lagi semalam cuti dan hari ni hari isnin. masuk ofis pun hari ni cuba kuatkan semangat untuk gigih bekerja. cuba pikir minggu ni cuma 4hari je bekerja. aku rasa sampai jam10 je semangat 2, lepas 2 ada mesyuarat. lepas mesyuarat aku rasa macam malassss sangat. lebih-lebih lagi dorang cakap nak buat gotong royong kemas ofis. dok teringat bilik bos. huuuu.

Ya Allah, ni takde anak lagi dah ingat rumah je. punya malas 2 dari malam tadi dah terasa eh dari siang. sebelum terlelap siap borak dengan ncik M.


aku : abang, su malas la nak pergi kerja. kalau nak jadi full time housewife boleh tak? ataupun fullhouse. hihi. abang agak-agak boleh tanggung su tak?

ncik M : boleh je tapi nanti kita kena keluar kuarters. nanti kena sewa rumah jauh. tak pun 2 ke 3 tahun kena duduk bukit mahkota dulu. (PIL)

aku : owh! taknak la. rumah sekarang lagi best. huuuu.


punah la verangan aku 2. ku pendam saja la sebuah luka. hehe. kalau dah rasa pemalaspunyabecinta nak pergi kerja, benda merepek-merepek dah aku pikir. benda merepek-merepek dah aku tanya. hahaha.

30 tahun lagi. gud luck untuk aku. :P





[ jemputlah datang beraya ]

sabtu lepas ikut plan mahu berjalan raya rumah sedara dengan family abg aku dari melaka dan family kak chik. ingatkan nak terus pergi berjalan tapi sekali pepagi cakap nak singgah rumah dulu. alamatnya masak apa yang ada je la, aku buat bihun goreng bujang je. tapi sedapp tau! hehe.

so jemput la beraya rumah ye. ikutkan nak buat makan-makan sikit tapi baru dalam perancangan, ncik M dah sibuk kerja shift balik. sesiapa yang nak datang beraya bagitu la awal-awal. ataupun korang tak kisah makan biskut raya je. biskut raya memang ada je atas meja. hehe. kalau tak alamat sekali lagi memang kami la tukang habiskan. :D





Friday, September 9, 2011

[ anting-anting cantik dari uncle wahchan ]

hadiah pertama-tama yang aku dapat ialah dari my PIL. raya kedua ikut dorang beraya di melaka dan raya ketiga sebab dah tak tahu nak berjalan raya mana my PIL ajak beraya kat midvalley pulak. hehe.

sebenarnya sebab bapak mertua ku mahu tukar baju di kamdar ada rosak sikit. makan-makan, jalan-jalan lepas 2 singgah Wah Chan kejap sebab bapak mertua ku ada urusan sikit. sambil-sambil 2 mak mertua usha cincin walaupun baru dapat sebelum raya. aku pun tumpang usha jugak. hehe.

kemudian dah nak balik tersangkut lagi sebab adik ipar berkenan dengan anting-anting dekat situ. mak mertua suruh aku pun pilih untuk hadiah hari lahir sebab tak tahu nak belikan apa untuk aku. haish segan la pulak. sah-sah banyak pulak bapak mertua kena bayar. asyik kena pow je hehe. last-last mak mertua aku sendiri yang pilih. haish. :P


ni anting-anting nye. balik-balik terus tunjuk pada ncik M. dah lama anting-anting tak bertukar. seronok jugak dapat pengganti baru. :D

hadiah dari ncik M apa pulak? alaaa hadiah yang aku asyik dok teringat 2. :P

[ 26 years old me. husband. hilton pj ]

harini rasa cergas lebih biasa la. sebab dah hari jumaat. :D

ok. hari ini masih belum terlambat untuk ucap selamat ulangtahun hari lahir aku ke 26 tahun 11 hari. alhamdulillah. antara ulangtahun paling bermakna dalam hidup aku sebab aku dapat suami yang semakin hari semakin memahami aku. eceh. sayang sangat kat dia. haish rindu dah ni. hahaha.

dan juga kebetulan raya pertama kami suami isteri jatuh pada tarikh yang sama. disebabkan petang raya adalah acara bebas jadi ncik M cakap petang boleh keluar jenjalan, dia suruh pakai je baju raya sedondon kami. hehe. dia cakap mungkin celebrate birthday aku kat hotel yang dekat-dekat, samada Marriot Putrajaya atau Shangri La Putrajaya je. sebelum 2 kami jenjalan area damansara dulu sebab nak survey hadiah untuk aku. ncik M tak tanya pun nak hadiah apa tapi aku yang cakap. hahaha. sebenarnya bukan cakap apa pun cuma masih otw 2 aku cakap aku nak kan sesuatu. asyik dok teringat je. saja beri hint kan. hehe. ncik M selalu cakap 2 la ayat standard aku 'asyik dok teringat je'. kalau dia ajuk cakap macam 2 comel sangat dia. gerammm hahaha.

ok cukup! tapi hadiahnya tak beli lagi cuma survey je dulu. dan otw balik, ncik M tanya samada aku dah decide nak hotel mana? aku cakap Hilton, PJ sebab dah dekat hahaha. sebenarnya kami pernah pergi sana cuma tak masuk restaurant dia. beria cakap pada ncik M tempat dia cantik. ncik M on je, birthday girl la katakan. so layan gambar. :D



masa ni memang tak ramai orang. ada orang pun bukan melayu, kami je melayu tak pergi beraya. :P

opera cake. sedapp! ni ncik M yang pilih. kek ni aku habiskan sorang, ncik M makan sesudu je.


french bagutte. ni menu ncik M.

lamb chop. ni menu aku. sejak dah kawin baru aku pandai makan daging kambing, ncik M yang ajar. sekarang tak payah tunggu ajar dah. hehe.


my kesayangan. dunia akhirat. insyaAllah. :D



dan birthday girl. isteri orang yang sudah berumur 26tahun. sekejapan je, kalau angka 25 macam muda lagi hehehe. doakan dia jadi isteri solehah, comel-comel selalu, kurangkan perangai degil, tak malas-malas kerja dan cecepat dapat baby. amin. :D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ok senyuman ni tak lebauuu. :P




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...