Tuesday, September 15, 2009

[ shopink raye part I ]

hujung mggu lepas. ari 4 shopink raye.weee..wlaupun aku b2 ngn akk ofis yg sehati sejiwang aku tetap sgt teruja sbb bnyak tmpat yg aku nk g. sedangkn tempat2 2la yg akn abis kn duit aku. destinasi pertama aku d jualan kilang d presint2. xde ape yg besh pn. aku blk ngn tangan O. singgah ofis jap utk solat, aku terus ke warta bangi. saje nk cuci mate. kot2 dlm mencuci mate 2 ade yg aku berkenan sbb aku mmg xde baju raye lg.

kak hat yg sedang kusyuk memilih baju raye. dia nk blk jauh kt seberang laut sane. mmg nmpak dia excited nk memborong sakan ni.

setelah menyusuri(menyusur ke?haha)bberape buah kedai baju. akhirnye mate aku dh berkenan baju coklat ala corak2 zebra g2. wlaupn harganye dh lari dari budjet aku tp xksah la asalkn aku sukekn nye. xperlu la aku ke pkns shah alam sbb aku dh dpt ape yg aku nk. tantek x?tnjuk ckit2 je. ok ler 2. ^_^

letih, tekak kering selepas bberapa jam tawaf setiap tingkat d warta 2. ktorng bbuka d McD d bsbelahan bangunan warta. arini la first day aku bbuka fast food, jd la. asalkn namenye mkanan.

selesai je bbuka, ktorang singgah solat d surau petronas. fuh, betul2 mengejar mase. xsangke sbenarnye masjid berada d sebelah petronas je. sebelum ktorang ke destinasi seterusnye. terdetik d ati nk singgah jap butik tudung ariani ni. mne th ade yg murah ke. test punye test ktorang terbeli jgk tudung kt cni. aku sukekn nye. lalala.

uik, mcmane leh timbul bdk sorg lg ni? sebenarnye destinasi seterus aku ialah downtown cheras. aku ajk la bdk sorg ni, ita. siang nye dia p kl cari baju tp xdpt. ni yg dia nk join skaki. aku teringin nk p cni bila teringatkn selendang yg kak chik kirim utk aku beli. aku biase beli kt cni la, bnyak ckit pilihan. selendang coklat yg ita pegang 2 abis d sambar org selepas ktorg plan nk jln2 dulu baru beli. kecian ita.

gerak balik dr downtown lebih kurang jam 2. singgah mkn mee & pkena kopi O d kedai mamak kt area umah ita. ngn muka masing2 yg dh ngantoks, letih. kuatkn jugak. hehe. time 2 ade game bola, mmg ramai giler org yg kusyuk menonton bola. ktorng wat dono je, wat hal ktorng. akhirnye aku sampai umah hampir kul4. soknye ktorng nk shopink lg. weeee. ^_^

:: sakit betul kaki aku. berjalan & tekan brek keta ::

2 comments:

Mawar_berduri said...

Selamat hari raya cik su ... ni bila nak update blog ni..dah berabuk ni rumah ...hihihi

[s.u.r.i.a] said...

su dh update separuh sebenarnye tp tertangguh duk je dlm draft 2 xpublish2. hish2. hehe. cik ross tegur baru su prasan mmg dh berabuk umah ni. su cepat2 kemas abuk ni eh. hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...