Saturday, September 5, 2009

[ penangan nur kasih ]


drama nur kasih setiap ari jumaat d tv3. aku mmg dh giler ngn cite ni. aku akan make sure tepat pd mase nye aku dh ade kt depan tv. ape2 planning xleh pd ari 2, dh d blok siap2. penah skali time aku balik kg, mak ajk teman kn dia shopping barang dapur tp aku bg alasan aku penat & xnk miss cite nur kasih. teruk kn aku? xptt betul wat mcm 2 kt mak. ampun mak huhu.

mule2 dulu, aku xla terus minat nk tgk cite ni. d sbbkn aku tertgk aku terus terjatuh chinta ngn cite ni. bg aku cite nur kasih ni mmg lain dr cite2 melayu yg pernah aku tgk. mcm cite ayat2 cinta tp versi melayu. dari segi pelakon, tempat kejadian samada d kg @ oversea, skrip, setiap shot yg d ambil mmg perfect bg aku. watak yg paling aku suke adalah adam. sbb dia ensem ke?hehe. mgkin sikit tp sebenarnye lebih dsbbkn watak dia bnyak beri pengajaran pd org mlayu yg dh jauh terpesong. seorang yg naif tentang agama sndiri & terlalu obses mengamalkn cara idup barat. akhirnye adam berubah mnjadi lelaki idaman semua prempuan. tmasuk la aku. lalalala. adam & nur amina adalah d takdirkan utk b2. aku xleh trime klau ending nye lain dari 2.


:: suke lokasi pengambaran sekitar sawah, sejuk je mate memandang ::

2 comments:

Mawar_berduri said...

dah macam roommate ross je....tak sabar2 tunggu jumaat nak tengok Nur Kasih ... hiihihihi

[s.u.r.i.a] said...

ross xtgk ke?besh tau. ni mesti g ber'tarikh' ni kn?kn ross kn. ngeh2.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...