Monday, August 8, 2011

[ jahitan manik simple untuk baju raya ]

Cuti hujung minggu aku masih rajin memasak untuk berbuka dan sahur kecuali sabtu berbuka di rumah mertua. Baguskan aku? Haha. Sila puji diri sendiri. Tapi macam nak cuti la harini. :P

Bagi mengisi kekosongan belog selepas 2 hari tiada update, aku tempek gambar salah satu baju yang aku sendiri jahit manik. Aku pakai hari ni.


Cantik tak? Sila cakap cantik. Haha. Banyak-banyak jahitan yang aku belajar, ni la yang paling senang dan simple. Satu hujung lengan boleh paling cepat siap 15-20minit. Kalau nak lagi cantik buat double tapi masa ni tak rajin. Heee. Disebabkan yang ni paling mudah korang tengok baju aku memang takat hujung lengan jela aku jahit, leher tak la sebab bertudungkan.

Rasa macam nak menjahit manik sebab manik aku banyak tapi takde baju baru aku tempah. Baju raya pun beli siap je. Mm jahit manik baju lama aci tak? Hihi.


Sent by DiGi from my BlackBerry®9780 Smartphone

2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

aci...aci....bukak pintu ...hahahahha
rajin la Puan Kuya nih ....baju say aade...nak jahitkan tak ??? hihihi

[s.u.r.i.a] said...

alaaaa. baju orang lain takut nak ambik sebab simple nau. haha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...