Wednesday, August 24, 2011

[ kuih ku @ kuih ang ku ]

aku suka kuih ni. suka sangat. sepanjang aku jelajah bazaar ramadhan kat sini susah sangat nak jumpa kuih ni. sibuk-sibuk google tadi baru tahu kuih ni asal dari peranakan melayu cina melaka. patutla kat melaka je aku selalu jumpa. hehe. aku selalu panggil kuih ku je, kuih ang ku 2 nama betul dia.

bawah ni versi original. rupa tempurung kura-kura. hehe.


yang bawah ni pulak design versi orang melayu kat melaka selalu buat. ada lagi satu design tapi aku cari tak jumpa. selalu jual inti kacang hijau. sedap! masa kawin aku dulu siap minta mak aku order kuih ni masa rewang. macam la aku boleh makan banyak je. hihi.


tak sabar nak balik melaka pergi bazaar ramadhan mau jalan-jalan cari makan. paling penting cari kuih ku ni dulu. harap-harap walaupun dah minggu terakhir masih ada orang yang berniaga. sangat berharap. gulp!





2 comments:

My nama is Mija said...

mmg macam sedap lah..gulppp!! nasiblah skang nie sy x mengandung..kalo x, jenuh nak ke melaka..hehehe

[s.u.r.i.a] said...

bukan memang macam sedap, memang sedap pun. tunggu su pandai buat la eh tak perlu jenuh ke melaka. berharap la. hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...